Mainos
Mainos

HS: Marjayritysten maksettava poimijoiden kulut

Marjanpoimijoita Suomeen kutsuvien yritysten pitää tänä vuonna ensi kertaa maksaa myös poimijoiden kulut, kuten esimerkiksi matkaliput. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää on tehnyt asiasta suosituksen, ja ulkoministeriö on ottanut sen osaksi marjanpoimintayhtiöille ja edustustoille lähetettävää viisumiohjeistusta.

Ensi kesänä Suomeen ei saa kutsua myöskään marjanpoimijoita, jotka työskentelevät vuokratyövoimaa välittävän yhtiön palveluksessa. Tämä johtuu siitä, että kielitaidottoman vuokratyövoiman käyttöön liittyy ihmiskauppaepäilyitä.

-Vuokratyössä ei ole enää selvää, kuka on kutsuja ja mitkä ovat näiden työntekijöiden tulot ja työskentelyn ehdot, kertoo lähetysneuvos Vesa Häkkinen ulkoministeriön passi- ja viisumiyksiköstä Helsingin Sanomille.

Ulkoministeriö kerää nyt ennakkoselvityksiä yhtiöiltä, jotka aikovat kutsua marjanpoimijoita Suomeen kesällä. Viisumeita voidaan myöntää uusilla ehdoilla viime vuosien tapaan muutamia tuhansia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme