Mainos
Mainos

HS: Merisalon toimet saattavat johtaa rikostutkintaan

Vaalirahoitusyhtiö Nova Kiinteistökehityksen entinen toimitusjohtaja Arto Merisalo on saattanut syyllistyä rikoksiin nostaessaan yrityksen kassasta viime vuonna yli 730 000 euroa, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Aluksi lainana nostettu summa merkittiin myöhemmin hänen palkakseen. Konkurssissa olevan yhtiön pesänhoitajan Jukka-Pekka Kyläkosken mukaan summasta ei ole maksettu ennakonpidätystä.

Helsingin Sanomien haastattelema keskusrikospoliisin rikostarkastaja Markku Ranta-aho arvioi, että tällaisessa tapauksessa kyseeseen voi tulla epäily veropetoksesta, kirjanpitorikoksesta ja velallisen rikoksesta.

Merisalon toimista ei ole kuitenkaan käynnistetty rikostutkintaa. Hän on myös itse kiistänyt syyllistyneensä mihinkään rikolliseen.

Nova Group -konsernin kaksi yritystä asetettiin kesäkuussa konkurssiin. Nova Kiinteistökehitys Oy:n on konkurssipesistä pienempi, joten sen selvitys on edennyt pidemmälle. Pesänhoitajan laatima velallisselvitys tuli julkiseksi keskiviikkona.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme