Mainos
Mainos

HS: Metrotyömaalla juoksee alipalkka

Länsimetro valmistuu Espoossa osin alipalkatulla työvoimalla, kertovat Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n edustajat Helsingin Sanomille.

AKT:n mukaan kahden rakennusyhtiön, YIT:n ja Kalliorakennuksen, aliurakoitsijoiden palveluksessa on jopa kymmeniä kuorma-autonkuljettajia, joille ei makseta työehtosopimuksen mukaisia ilta-, yö- ja viikonloppulisiä tai ylityökorvauksia. YIT ja Kalliorakennus eivät olleet tietoisia työsopimusrikkomuksista ennen lehden yhteydenottoa.

AKT:n vt. puheenjohtaja Arto Sorvali kertoo lehdessä, että AKT on tiennyt ongelmista viime vuodesta saakka. Tapauksia on tullut liiton tietoon parikymmentä.

AKT ei kuitenkaan pysty tekemään asialle mitään, sillä se voi ajaa ainoastaan jäsentensä etuja. Sorvalin mukaan aliurakoitsijat ovat erottaneet oikeuksiaan puolustaneet työntekijät ja palkanneet tilalle ammattiliittoon kuulumattomia kuljettajia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme