Mainos
Mainos

HS: Monilla aloilla ulkomaalaisilla suomalaisia huonommat palkat

Ulkomaalaisilla työntekijöillä on monilla aloilla huonommat palkat kuin suomalaisilla työntekijöillä, kertoo Helsingin Sanomat.

Tilastokeskuksen lehdelle tekemän selvityksen mukaan ulkomaalaisille maksettiin heikompaa palkkaa esimerkiksi majoitus- ja ravintolapalveluissa sekä siivoustöissä.

Talojen rakennusalalla vieraskieliset palkansaajat tienasivat vuonna 2008 keskimäärin hieman yli 10 000 euroa vähemmän kuin suomalaiset. Siivouspalveluissa vuositulot olivat keskimäärin yli 4100 euroa pienemmät.

Palvelualojen ammattiliiton mukaan Suomeen on muodostunut kahdet työmarkkinat. Liitosta kerrotaan, että ulkomaalaiselle työntekijälle ei usein makseta ylityö-, viikonloppu- tai lomakorvauksia.

Kaikilla aloilla tilanne ei kuitenkaan ole sama. Terveyspalveluissa ja lääketeollisuudessa ulkomaalaisten keskiansiot olivat jopa hiukan paremmat kuin suomalaisilla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme