Mainos
Mainos

HS: Muumit ja Image-lehti sopivat riitansa koskien Tom of Finland -tyylistä lehden kansikuvaa

Helsingin Sanomien mukaan Muumit ja Image-lehti ovat sopineet riitansa koskien nahka-asuissa esiintyneitä muumihahmoja lehden kannessa. 

Kiista sai alkunsa Imagen ja Tove Janssonin perikunnan välillä, kun tutut muumihahmot esitettiin nahka-asuissa Image-lehden mustavalkoisessa kannessa otsikolla Moomin of Finland. Janssonin perikunta, Moomin Characters, hallinnoi hahmojen käyttöoikeuksia. 

MTV kertoi aiemmin, että Moomin Charactersin toimitusjohtajan Roleff Kråkströmin mukaan isoin kysymys on juuri se, että kannessa on käytetty suojattua Moomin-sanaa. Kråkströmin mukaan hahmojen luvaton käyttö rikkoo liikemiesetiikkaa.

Imagen kansikuvassa tutut muumihahmot on stailattu Tom of Finland -hahmoiksi. Sen sijaan Imagen päätoimittajan, Heikki Valkaman mukaan kyseessä kaksi eri asiaa yhdistävästä erillisestä satiirisesta teoksesta.

HS:n mukaan Moomin Characters -yhtiö ja Image ovat sopineet, että Image-lehteä kustantava A-lehdet lahjoittaa ihmisoikeusjärjestö Seta ry:lle 3 000 euroa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme