Mainos
Mainos

HS:n Kaius Niemi: Seisomme tiedustelu-uutisointimme takana – jatkojuttuja ei ole hyllytetty

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi sanoo, että lehti seisoo edelleen tiedustelu-uutisensa takana. Helsingin Sanomat katsoo, ettei se ole rikkonut mitään lakia, Niemi sanoi Ylen A-studiossa.

Niemen mukaan sellaista virhettä ei ole ilmennyt, että hänen olisi tarpeen erota tehtävästään.

Niemen mukaan viranomaisten voimakas reagointi juttuun yllätti, ja esiin noussut kritiikki ja huoli otetaan vastaan. Hän huomautti samalla, että monet Suomessa turvaluokitellut asiat ovat avoimia tietoja esimerkiksi Ruotsissa.

–  Turvaluokitus aina viranomaisen tekemä luokitus. On erilaisia tapoja nähdä näitä turvaluokituksia.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) sanoi samassa ohjelmassa, että salaisten asiakirjojen vuotaminen herättää epäilyn siitä, onko meidän järjestelmämme kunnossa.

–  Iso riski pyörii tämän ympärillä, hän kuvasi.

Niemi vakuutti, että huolta lehden hallussa olevien tietojen valumisesta ulkomaille ei ole.

Lehti ei ole toistaiseksi julkaissut teemasta alun alkaen lupailtuja jatkojuttuja. Niemi kiisti, että näitä juttuja olisi hyllytetty tai että kukaan ulkopuolinen olisi vaikuttanut siihen, ettei jatkojuttuja ole ilmestynyt.

–  Harkitsemme, millä aikataululla juttuja julkaistaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme