Mainos
Mainos

HS:n kysely: Niinistön kannatus laskussa - Väyrynen kirii

Presidentinvaalien ennakkosuosikin, kokoomuksen Sauli Niinistön kannatus on Helsingin Sanomien kyselyn mukaan pudonnut kuukaudessa kuusi prosenttiyksikköä.

TNS Gallupilla teetetyssä kyselyssä kysyttiin kansalaisilta, ketä he äänestäisivät presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella. 44 prosenttia vastaajista valitsi Niinistön. Lokakuussa Niinistö oli vielä joka toisen vastaajan valinta.

Perussuomalaisten Timo Soini saa jo 11 prosentin kannatuksen ja on toisena.

Keskustan ehdokas Paavo Väyrynen on kyselyn kirijä. Hän saavuttaa 10 prosentin kannatuksen, kun vielä lokakuussa häntä kannatti kuusi prosenttia.

SDP:n Paavo Lipposen ja vihreiden Pekka Haaviston kannatusluvut ovat ennallaan. Lipposta äänestäisi seitsemän ja Haavistoa kuusi prosenttia vastanneista.

Osa Niinistön keskustalaisista kannattajista näyttää siirtyneen Väyrysen taakse, sillä nyt keskustan kannattajista 56 prosenttia äänestäisi puolueen omaa ehdokasta ja tasan kolmannes Niinistöä.

Toista kierrosta koskevassa kysymyksessä Niinistö voittaa sekä Lipposen, Soinin että Väyrysen.

Kyselyyn vastasi vajaa tuhat äänioikeutettua marraskuun alkupuolella. Virhemarginaali on noin kolme prosenttia suuntaansa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme