Mainos
Mainos

HS:n päätoimittaja Venäläinen siirtyy Ylelle

Helsingin Sanomien päätoimittaja Riikka Venäläinen siirtyy Yleisradioon. Hän ryhtyy vetämään Ylen uutta Yhteiskunta-toimitusryhmää.  

Venäläisen lähdön myötä Helsingin Sanomien johtoa uudistetaan muutoinkin, kertoo mediakonserni Sanoma tiedotteessaan.  

Venäläinen ehti työskennellä lehdessä miltei 18 vuotta. Hän nousi vastaavan päätoimittajan sijaiseksi viime vuoden toukokuussa, kun Mikael Pentikäinen erotettiin. Venäläinen hoiti tehtävää siihen asti, että paikalle valittiin nykyinen vastaava päätoimittaja Kaius Niemi syyskuussa 2013. Siitä lähtien Venäläinen on toiminut päätoimittajana.  

Venäläinen sanoo Helsingin Sanomissa, ettei hänen lähtöönsä liity dramatiikkaa ja että hän lähtee oma-aloitteisesti. Hän lopettaa työnsä Helsingin Sanomissa keskiviikkona ja aloittaa Ylessä vuodenvaihteessa.  

Yle myllää toimitustaan toden teolla. Uudessa organisaatiossa Yle Uutiset ja ajankohtaistoiminta yhdistyvät yhdeksi kokonaisuudeksi. Samaan Yhteiskunta-toimitukseen kootaan kotimaan toimitus, Uudenmaan uutistoimitus ja kotimaan erikoistoimitukset.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme