Mainos
Mainos

HS:n päätoimittajan potkut eivät yllättäneet mediakonkaria

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen ei yllättynyt Helsingin Sanomien vastaavan päätoimittajan Mikael Pentikäisen potkuista.

– Sanoma-konsernissa on yleensä hoidettu nämä asiat siististi, mutta nyt tuli äkkilähtö. Se ei ollut kuitenkaan täysin yllätys, jos on kuunnellut erilaisia kuiskutteluja, sanoi Uimonen MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

– Tämän jälkeen kai kuka tahansa Helsingin Sanomien päätoimittaja voi pelätä, että työsuhde voi katketa koska hyvänsä.

Uimonen uskoo Helsingin Sanomien paperilehden levikkilaskun olevan yksi syy potkujen taustalla.

– Levikin laskua mikään ei ole pystynyt pysäyttämään, ja kysymys kuuluu, että mistä löytyy se ihmemies tai -nainen, joka sen pystyy tekemään?

Uimonen sanoo että Pentikäisen johdolla Helsingin Sanomissa tehtiin merkittäviä uudistuksia, muun muassa siirtyminen tabloid-kokoon.

– Tabloid-uudistus ei pysäyttänyt levikin laskua, eivätkä tabloid-uudistukset ole pysäyttäneet levikin laskua lehdissä muissakaan maissa.

Uimonen uskoo paperilehtien kärsivän yhä enemmän median murroksesta.

– Voi olla, että tämä on vasta alkua. Mutta pystyykö kukaan vastaamaan siihen, että siirtyminen paperilehdistä muihin välineisiin on nopeutumassa?

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme