Mainos
Mainos

HS: Nuorisojärjestöjen jäsenmäärät tarkastettu

Opetus- ja kulttuuriministeriö on saanut valmiiksi poliittisten nuorisojärjestöjen jäsenmäärien tarkastuksen, kertoo Helsingin Sanomat. Ministeriön mukaan tarkastuskertomukset on määrä julkistaa elokuun puolivälissä.

Sitä ennen ministeriö postittaa kertomukset järjestöille kommentoitavaksi.

Ministeriö ilmoitti toukokuussa tarkastavansa nuorisojärjestöjen jäsenmäärät vuosilta 2008-2012, kun jäsenmäärien todenperäisyydestä oli noussut julkinen keskustelu. SDP:n opiskelijajärjestön entinen pääsihteeri kertoi tuolloin Helsingin Sanomille, että järjestöjen jäsenmäärät ovat tekaistuja.

Jäsenmäärät ovat järjestöjen saaman valtionavun keskeinen peruste.

Tarkastuksessa on käyty läpi järjestöjen ajantasaiset jäsenluettelot sekä niissä ja jäsenistössä tapahtuneet muutokset vuosina 2008-2011. Tarkastuksessa on selvitetty, miten yhdistyslain mukainen jäsenluettelo on muodostettu ja miten sitä on muutettu.

Lisäksi on käyty läpi yhdistysten säännöt ja hallitusten pöytäkirjat sekä muut vastaavat asiakirjat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot