Mainos
Mainos

HS: Nuuskan tuonti kasvanut räjähdysmäisesti – viitteitä järjestäytyneestä rikollisuudesta

Helsingin Sanomat kertoo, että nuuskan laiton maahantuonti on kasvanut viime vuonna räjähdysmäisesti. On viitteitä siitä, että järjestäytynyt rikollisuus osallistuisi nuuskan laittomaan maahantuontiin.

Takavarikoidun nuuskan määrä on lähes kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa, kertoo Helsingin Sanomat.

Ero vuoteen 2011 on valtava. Kun vuonna 2011 tulli takavarikoi nuuskaa vain 33 kiloa, viime vuonna määrä oli kasvanut jo 1204 kiloon.

Tornion tullin tutkivan yksikön tutkinnanjohtaja Kimmo Tuulenkari kertoo, että on viitteitä siitä, että järjestäytynyt rikollisuus osallistuisi nuuskan laittomaan maahantuontiin.

– Nuuskan laitoin maahantuonti on kasvanut räjähdysmäisesti. Aiemmin ratsioissa jäi kiinni satoja grammoja tai korkeintaan kiloja, nyt puhutaan usein sadoista kiloista, hän kertoo Helsingin Sanomille.

Tärkein nuuskan hankinta-alue ja salakuljetusväylä Suomen markkinoille on Tornionjoen Ruotsin puolella sijaitseva Haaparanta. Nuuskan myynti on kielletty koko EU:ssa lukuun ottamatta Ruotsia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme