Mainos
Mainos

HS: Oikeusasiamies salasi päätöksestään kiusallisia asioita

Apulaisoikeusasiamies salasi osan Liechtensteinin veronkiertotapausta koskevaa päätöstään, uutisoi Helsingin Sanomat. Salaamista vaati lehden mukaan Verohallinto.

Joulukuussa julkistetusta päätöksestä on jätetty pois kahden sivun verran tekstiä. Poistoista ei ole mainintaa päätöksessä. Poistetut tiedot ovat lehden mukaan Verohallinnon kannalta kiusallisia, koska ne kertovat, että viraston sisällä on ollut epäilyjä sen omien toimien tehokkuuden suhteen. 

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin totesi joulukuisessa päätöksessään Verohallinnon toimineen vastoin lakia tutkiessaan Liechtensteiniin varoja piilottaneiden suomalaisten toimintaa. Tutkinta oli Sakslinin mukaan muun muassa turhan hidasta ja annetut veronkorotukset tavanomaista lievempiä.  

Päätöksen salatussa osassa todetaan muun muassa, että verotarkastuksen aloittaminen viivästyi viraston sisäisten erimielisyyksien takia.  
   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme