Mainos
Mainos

HS: Oikeuskansleri huolissaan lakiesityksien virheistä

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on huolissaan lakiesityksiin kiireen takia jäävistä virheistä. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat verkkosivuillaan.

- Valtioneuvoston yleisistuntoon päätettäväksi tulevista asioista jopa 10-20 prosentissa on puutteita tai virheitä, Jonkka sanoo.

Ministeriöissä laadittujen lakiehdotusten lisäksi myös maan hallituksen antamiin lakiesityksiin jää kiireen vuoksi virheitä, joihin joudutaan oikeuskanslerinvirastossa puuttumaan ja vaatimaan korjauksia.

Valtioneuvoston yleisistunnossa tehdään vuosittain noin 1700 muodollista päätöstä. Tosin lainmuutosesityksiä ja asetuksia niistä on vain osa.

Oikeuskansleri Jonkka on myös kiinnittänyt huomiota siihen, että hallitus perustelee lakiesityksiään huolimattomasti.

- Joskus lakiehdotuksen perustelut ovat irrallisia ja niukkoja. Lain vaikutuksia ja vaihtoehtoja ei ole arvioitu riittävän syvällisesti ja punnittu tasapuolisesti, Jonkka kertoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot