Mainos
Mainos

HS: Oikeustieteilijät arvostelevat turvapaikanhakijoiden torjumisperusteita

Oikeustieteilijät arvostelevat tiukasti Suomeen pyrkivien turvapaikanhakijoiden torjumisperusteita, uutisoi Helsingin Sanomat.

Kritiikin mukaan Rajavartiolaitos tulkitsee lakeja valikovasti ja erikoisella tavalla.

Varustamot saivat ennen joulua Rajavartiolaitokselta kirjeen. Siinä poliisi ja Rajavartiolaitos toteavat, että rangaistavaa maahantulon järjestämistä on tuoda tai yrittää tuoda Suomeen ulkomaalainen, jolla ei ole maahantuloon vaadittavaa asiakirjaa.

Euroopan yliopistoinstituutin kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheinin tähdentää, että kuljetusyhtiöitä koskevat velvollisuudet ja sanktiot koskevat vain Schengen-alueen ulkorajaliikennettä, eivät sen sisäistä liikennettä. Näin on eduskunta päättänyt.

Varustamojen saamassa kirjeessä todetaan, että Saksan Travemünden ja Helsingin välinen lauttayhteys on ollut syksyn ajan merkittävä laittoman maahantulon reitti Suomeen.

Kansainvälisen oikeuden akatemiaprofessori Martti Koskenniemi epäilee, että Rajavartiolaitoksella ei ole toimivaltaa laajentaa yksityisten toimijoiden velvollisuuksia lain sanamuodon ulkopuolelle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme