Mainos
Mainos

HS: Olut- ja siiderimainoksista taas riita – katoavat katukuvasta?

Alkoholimainonnan rajoituksista on kehkeytymässä jälleen poliittinen kiista, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan kokoomuksessa on suivaannuttu sosiaali- ja terveysministeriön virkamiesten tekemästä lakiluonnoksesta, joka kieltäisi mietojen alkoholijuomien mainonnan esimerkiksi bussipysäkeillä, urheilukentillä ja muissa yleisissä tiloissa. Myymälöissä ja ravintoloissa olisi yhä mahdollista mainostaa lähinnä hintoja.

Kokoomuksen mukaan tällaisesta ei viime kesän hallitusneuvotteluissa sovittu. Hallitusohjelmaan kirjattiin, että mainontaa rajoitetaan kieltämällä lapsiin ja nuoriin kohdistuvat mainontakeinot. Tämä tarkoittaisi esimerkiksi positiivisten mielikuvien luomista alkoholinkäytöstä.

Luonnoksessa mietojen alkoholijuomien mielikuvamainonta kielletään kokonaan. Mainoksissa saisi esittää vain tuotetietoja kuten juoman hinnan ja kuvan.

Luonnos on lausuntokierroksella, minkä jälkeen peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.) päättää kantansa siihen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme