Mainos
Mainos

HS: OP-Pohjola palkitsee sisäpiiriään miljoonaosingoilla

Rahoitusyhtiö OP-Pohjola on palkinnut kahden tytäryhtiönsä avainhenkilöitä maksamalla osinkoja holding- eli hallintayhtiöiden kautta. Meklareille ja pankkiireille kehitetty palkitsemisjärjestelmä on ollut käytössä Pohjola Varainhoidossa ja Pohjola Corporate Finance -yhtiöissä, kertoi Helsingin Sanomat torstaina.

OP-Pohjolan yhtiöt ovat maksaneet tuloksestaan osinkoja avainhenkilöiden holdingyhtiöille vuodesta 2007 lähtien. Osingot on maksettu peruspalkan ja lisäpalkkioiden lisäksi.

Järjestelmän piirissä on Pohjola Varainhoidossa kymmenkunta työntekijää ja Corporate Financessa kuusi työntekijää. Osingoista maksetaan pienempää veroa kuin ansiotuloista.

Pohjola Varainhoito on vuosina 2007-2011 maksanut noin 10 prosenttia osingoistaan holdingyhtiöille. Suurimmat osingot, yhteensä noin 2,6 miljoona euroa, on saanut toimitusjohtaja Mikko Koskimies.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme