Mainos
Mainos

HS: Opettajat ja hoitajat harkitsevat yhteistä lakkoa

Helsingin Sanomien mukaan opettajat, lastentarhanopettajat ja perushoitajat harkitsevat yhteistä lakkoa.

Opettajien, lastentarhanopettajien, sairaanhoitajien ja perushoitajien ammattiliitot ovat keskustelleet yhteisestä lakosta. Tämän päivän Helsingin Sanomien mukaan yhteistä lakkoa on ehdottanut STTK:lainen lähi- ja perushoitajien ammattiliitto Super.

Neljän liiton työtaistelu veisi lakkoon yli 250 000 kuntien työntekijää. Lakko seisauttaisi koulut, lastentarhat, hoito- ja terveyspalvelut.

Helsingin Sanomien mukaan liitot ovat jo keskustelleet asiasta. Neuvottelupäällikkö Eero Heimolinna sanoo, että muut liitot eivät ole suhtautuneet lakkoideaan kielteisesti. STTK:laisen Tehyn puheenjohtajan Jaana Laitinen-Pesolan mukaan asia tulee kuitenkin ajankohtaiseksi vasta neuvottelukierroksen jälkeen.

-Emme tietenkään tyrmää ajatusta. Mutta nyt valmistaudumme neuvottelukierrokseen ja katsomme miten se etenee. Katsotaan, mitä sen jälkeen tapahtuu, hän toteaa.

Akavalaisen Lastentarhanopettajaliiton puheenjohtaja Soile Oleander katsoo, etteivät liitot ainakaan tyydy 2-3-vuotiseen tuloratkaisuun, joka toisi kaikille yhden tai kahden prosentin yleiskorotuksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme