Mainos
Mainos

HS: Pääkaupunkiseudun vatsatautiepidemian lähteeksi epäillään rucolaa

Pääkaupunkiseudulla riehuu vatsatautiepidemia, johon arvioidaan sairastuneen jo 200 ihmistä. Epidemian lähteeksi epäillään Keskon toimittamaa rucolaa, uutisoi Helsingin Sanomat.

Keskosta kerrottiin HS:lle, että tartuntoja on aiheuttanut ravintola-alan tukkuliike Kespron 200 gramman rucolapakkaus, jonka viimeinen käyttöpäivä oli 24. elokuuta.

Terveysviranomaiset epäilevät, että tartunnat ovat peräisin pääkaupunkiseudulla toimivan pitopalveluyrityksen tarjoiluista.

HS:n haastatteleman Husin apulaisylilääkärin mukaan altistumiset ovat tapahtuneet 19.-20. elokuuta järjestetyissä tilaisuuksissa.

Sairastuneiden oireita ovat olleet ripuli ja vatsakivut. 22:lla on todettu ulosteperäisen ehec-bakteerin aiheuttama infektio. Kukaan ei ole toistaiseksi tarvinnut sairaalahoitoa oireisiinsa.  

Suurin osa tartunnoista on tullut Helsingissä, mutta myös Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa järjestettyjen tapahtumien jälkeen on ilmennyt tartuntoja.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme