Mainos
Mainos

HS: Pelko estää nuoren huumehoidon

Alaikäiset sekakäyttäjät karttavat avun hakemista, koska he pelkäävät joutuvansa laitoshoitoon tai koulukotiin, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Nuoret käyttävät alkoholin lisäksi reseptilääkkeitä kuten subutexia, kannabista ja muuntohuumeita.

Avun hakeminen ei automaattisesti tarkoita laitoshoitoa, muistuttaa Helsingin sosiaaliviraston nuorten päihdetyön päällikkö Raimo Tuohimetsä Helsingin Sanomissa. Laitoshoito on kallista ja sinne on vaikea päästä, joten sosiaalivirasto pyrkii vahvistamaan avohoitoa.

Välillä myös vanhemmat salaavat lapsen päihdeongelman, koska he pitävät lastensuojelua uhkana.

- Vääristynyt uhkakuva lastensuojelusta pitää muuttaa. Lastensuojelu tukee nuoria ja perheitä,Ulla Nord Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos-projektista toteaa lehdessä.

Hän toivoo, että nuoret saisivat omia katkaisulaitoksia. Monet nuoret pelkäävät katkaisulaitoksissa olevia, pitkään aineita käyttäneitä aikuisia, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot