Mainos
Mainos

HS: Pikavippifirmat rikkovat henkilötietolakia

Helsingin Sanomien mukaan tietosuojalautakunta katsoo, että henkilötunnus, osoite ja puhelinnumero eivät riitä tunnistamaan luotettavasti vipin ottajaa. Heikon tunnistuksen takia vaarana on, että ihmiset voivat joutua tahtomattaan lainanhakijoiksi ja mahdollisten aiheettomien perintätoimien kohteeksi.

Pikalainoja antavat yritykset joutuvat muuttamaan toimintatapojaan, koska niiden lainananto rikkoo henkilötietolakia.

Helsingin Sanomien mukaan tietosuojalautakunta katsoo, että henkilötunnus, osoite ja puhelinnumero eivät riitä tunnistamaan luotettavasti vipin ottajaa. Noudattaakseen lakia pikavippiyritysten pitäisi käyttää asiakkaidensa tunnistamiseen joko sähköistä henkilökorttia tai pankkitunnuksia.

Heikon tunnistuksen takia vaarana on, että ihmiset voivat joutua tahtomattaan lainanhakijoiksi ja mahdollisten aiheettomien perintätoimien kohteeksi.

Tietosuojalautakunnan keskiviikkona antama päätös koskee vain yhtä pikalainoja tarjoavaa yritystä, mutta käytännössä se ulottuu noin 60 muuhunkin pikalainafirmaan, jotka myöntävät muutaman sadan euron lainoja tekstiviestillä tai internethakemuksella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme