Mainos
Mainos

HS pikkutytön suojatieturmasta: Risteyksen liikennevalojen toimintaa muutetaan

Helsingin Mechelininkadun ja Pohjoisen Hesperiankadun risteyksen liikennevalojen toimintaa muutetaan elokuussa tapahtuneen yliajon takia, kertoo Helsingin Sanomat.

Yhdeksänvuotias tyttö kuoli, kun hän jäi risteyksessä oikealle kääntyvän kuorma-auton alle. Sekä tytölle että kuorma-autolle paloi vihreä valo samaan aikaan. HS:n mukaan valojen toimintaa on tarkoitus muuttaa niin, että kouluaikaan jalankulkijoiden vihreä valo syttyy hiukan ennen autoilijoita. Näin hankalassa risteyksessä on helpompi havaita pienemmät jalankulkijat isompienkin autojen ratin takaa.

Muuhun kuin kouluaikaan vihreät valot palavat yhä samaan aikaan.

HS:n mukaan Mechelininkadun turvallisuutta käsitellään ensi viikolla, kun kaupunginhallitus käsittelee laajempia suunnitelmia liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Tytön kuoleman jälkeen kadulle on vaadittu muun muassa ajonopeuksien laskemista, hidasteita ja tiukempaa valvontaa. Nyt nopeusrajoitus on Pohjoisen Hesperiankadun puolella 30 kilometriä tunnissa ja Mechelininkadun puolella 40 kilometriä tunnissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme