Mainos
Mainos

HS: Pohjola ja säästöpankit perustavat pankin

Vakuutusyhtiö Pohjola ja sen suuromistaja Suomi-yhtiöt ovat Helsingin Sanomien Verkkoliitteen mukaan perustamassa säästöpankkien kanssa suurpankkia.

Saisiko olla vakuutus vai laitetaanko talletustilille?

Pohjola, Suomi-yhtiöt ja säästöpankit eivät ole kommentoineet tietoa suurpankkihankkeestaan. Helsingin Sanomien mukaan pankkihanke etenee Pohjolan ja Suomi-yhtiöiden päätettäväksi, mikäli maanantainen Säästöpankkien liiton ylimääräinen liittokokous antaa sille hyväksyntänsä.

Hankkeen taustalla on toisaalta vakuutusyhtiöiden halu saada säästöpankkien konttoriverkko rahastojensa ja vakuutustensa jakelukanavaksi ja toisaalta säästöpankkien havittelema yhteys vakuutusyhtiöiden asiakaskuntaan.

Ruotsinkielisen Aktia-pankin osallistuminen hankkeeseen on Helsingin Sanomien mukaan vielä epäselvää. Aktian ja Pohjolan keväiset neuvottelut pankkiyhteistyöstä kaatuivat tuolloin mm. kielikiistaan.

(Seitsemän uutiset 14.09.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme