Mainos
Mainos

HS: Poliisi moittii rakennusalaa lahjonnan hiljaisesta hyväksymisestä

Helsingin poliisi on tutkinut tänä vuonna useita kuittikauppajuttuja, joiden yhteydessä on paljastunut lahjontaa jossakin muodossa, kertoo Helsingin Sanomat.

Helsingin Sanominen haastatteleman rikostarkastajan mukaan lahjontasummat ovat usein olleet suhteellisen pieniä ja toimintatapa on ollut niin yleinen, että se on ollut eri yrityksissä useiden ihmisten tiedossa. Lahjontaa on esiintynyt myös isoissa rakennusliikkeissä.

Poliisi epäileekin, että osassa isoimpia rakennusliikkeittä laiton toiminta saa hiljaisen hyväksynnän.

Helsingin poliisin tutkimissa kuittikauppajutuissa puhutaan vuositasolla kymmenien miljoonien eurojen rikoshyödystä. Tänä vuonna Helsingin poliisi on tutkinut poikkeuksellisen suuta kuittikauppaa. 6,5 miljoonan euron kuittikaupasta vastasi kolme yritystä vuosina 2006–2009. Yritykset tehtailivat vääriä kuitteja, joilla peiteltiin pimeää palkanmaksua tai käärittiin yritysten johtajille ylimääräisiä tienestejä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme