Mainos
Mainos

HS: Professori huolissaan poliisin tehtävien yksityistymisestä

Oikeustieteen professori Kaarlo Tuori on huolissaan poliisin tehtävien siirtymisestä yksityisen järjestyksenvalvonnan piiriin. Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Poliisin resurssien leikkaaminen on synnyttänyt lisää kysyntää yksityisille turvapalveluille. Tämä voi johtaa julkisten palveluiden leikkauksiin, Tuori arvelee.

Helsingin Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla tehtiin kokeilu, jonka aikana poliisi laajensi yksityisen vartiointiliikkeen toimialuetta läheiselle torille. Tavallisesti vartiointiliikkeet eivät saa valvoa järjestystä julkisissa tiloissa, kuten kaduilla ja toreilla, sillä ne kuuluvat poliisin vastuulle.

Vartijan toimialuetta laajentanut kokeilu oli Suomessa ensimmäinen laatuaan. Vuoden mittainen kokeilu vähensi aukiolla tehtyjä rikoksia selvästi.

Tuori on huolissaan kansalaisten oikeusturvasta, mikäli turvapalveluiden yksityistäminen jatkuu. Hän muistuttaa, että poliiseilla on huomattavasti tiukemmat vaatimukset koulutuksessa kuin vartijoilla, ja poliisien työtä koskevat myös tiukemmat määräykset.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme