Mainos
Mainos

HS: Puolustusvoimat syynää työntekijöidensä sivutoimet, jottei Suomen historian suurin asekauppa tahriinnu

Puolustusvoimat ja puolustusministeriö selvittävät työntekijöidensä sivutoimet välttääkseen mahdolliset jääviysongelmat Hornet-hävittäjän seuraajan hankinnassa. Helsingin Sanomien  mukaan puolustushallinnolla ei ole kokonaiskuvaa sivutoimista, vaikka työntekijöillä on velvollisuus ilmoittaa niistä työnantajalle.

Puolustusministeriö arvioi, että etenkin ministeriön puolella sivutoimia on vähän mutta Puolustusvoimien puolella mahdollisesti enemmän.

Sivutoimet päätettiin selvittää, sillä Aamulehti uutisoi toukokuussa, että Puolustusvoimien palkkalistoilla oleva Catharina Candolini on mukana puolustustarvikeyhtiö Saabin käyttämässä konsulttiyhtiössä. Saab on mukana tarjouskilpailuissa Gripen-hävittäjällään. Candolinilla on yritykselleen Puolustusvoimien sivutoimilupa.

Hävittäjähankinnasta eli niin sanotusta HX-hankkeesta tulee Suomen historian kallein asekauppa, sillä hävittäjien ostohinta voi olla jopa 10 miljardia euroa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme