Mainos
Mainos

HS: Sadat kuolevat hoitovirheen takia

Suomessa sattuu vuosittain 700-1700 kuolemaan johtavaa hoitovirhettä, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Tämä tarkoittaa sitä, että yksi tuhannesta sairaalapotilaasta kuolee hoitovirheen, erehdyksen tai unohduksen takia.

Arvio tapausten määrästä perustuu Suomen kaltaisissa maissa tehtyihin tutkimuksiin, koska kansallista tutkimusta aiheesta ei ole. Hoitovirhekuolemia ei ole tilastoitu.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on nyt käynnistämässä laajaa ohjelmaa, jonka tavoitteena on, että hoidon aiheuttamat kuolemat ja haitat puolittuisivat.

Jos tavoite toteutuu, säästöt ovat vähintään puoli miljardia euroa vuodessa.

Asiaa tutkinut emeritusprofessori Amos Pasternack sanoo, että tärkein keino hoitovirheiden vähentämiseksi olisi avoimuus. Salailun sijasta hoitovirheistä pitäisi keskustella ja ottaa opiksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot