Mainos
Mainos

HS: Sellon tapaus lisännyt karkotusesityksiä

Ulkomaalaisten karkotusesitykset ovat lisääntyneet, kertoo Helsingin Sanomat. Poliisi on tehnyt tänä vuonna Maahanmuuttovirastolle karkotusesityksiä selvästi edellisvuosia enemmän.

Muutoksen taustalla on lehden mukaan viime vuodenvaihteessa tapahtunut ammuskelu espoolaisessa kauppakeskuksessa Sellossa. Tuolloin Ibrahim Shkupolli surmasi viisi ihmistä ja itsensä. Shkupollia ei oltu karkotettu, vaikka hänellä oli rikostausta.

Maahanmuuttovirastosta arvioidaan, että poliisin kynnys karkotusesitysten tekoon on madaltunut Sellon veriteon jälkeen. Virasto puolestaan on päätynyt tänä vuonna karkottamaan ulkomaalaisia aiempaa useammin.

Karkottaa voi ulkomaalaisen, jolla on tai on joskus ollut oleskelulupa. Perusteita ovat laiton oleskelu, rikokset tai turvallisuutta uhkaava käytös. Vain osa Maahanmuuttoviraston päätöksistä pannaan lopulta täytäntöön.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme