Mainos
Mainos

HS: Suojelupoliisille lisää valtuuksia puhelinkuunteluun

Suojelupoliisille on tulossa valtuudet telekuunteluun vakoilu- ja maanpetosrikosten paljastamiseksi ja estämiseksi, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Mahdollisuudet puheluiden kuunteluun salaa laajenevat uuden poliisilain ansiosta. Lakiesitys on parhaillaan eduskunnan käsiteltävänä.

Käytännön seuraus uudesta laista olisi, että Supo saisi vastedes turvautua puhelinkuunteluun entistä aiemmin. Tätä nykyä se on mahdollista vasta esitutkinnan alettua.

Supo saa nykyisin tehdä telekuuntelua vain terrorismirikosten estämiseksi ja paljastamiseksi tai jos on ollut oletettavaa, että joku on välittömässä hengenvaarassa. Myös törkeiden rikosten selvittämisessä telekuuntelu on mahdollista.

Supon vastavakoiluyksikön päällikkö Harri Sarvanto pitää valtuuksia hyvin tärkeinä vastavakoilutoiminnalle. Hänen mukaansa vakoilutoiminta on Suomessa yhtä vilkasta kuin kylmän sodan aikana, ja se hakeutuu yhä enemmän viestintäverkkoihin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme