Mainos
Mainos

HS: Suomalaiset talousrikolliset siirtyneet Viroon

Suomalaiset talousrikolliset ovat vieneet toimintojaan Viroon, kertoo Helsingin Sanomat. Viron kaupparekisterissä oli kesäkuun puolivälissä 13 yritystä, joiden perustaja, osakas, hallituksen jäsen tai johtoryhmään kuuluva on suomalainen ja liiketoimintakiellossa Suomessa.

Liiketoimintakiellon Suomessa saaneet siirtävät liiketoimintojaan Viroon, kertoo aamun Helsingin Sanomat.

Lehden tekemän selvityksen mukaan Viron kaupparekisterissä oli kesäkuun puolivälissä 13 yritystä, joiden perustaja, osakas, hallituksen jäsen tai johtoryhmään kuuluva on suomalainen ja liiketoimintakiellossa Suomessa. Lisäksi 300:lla Virossa toimivalla suomalaisella yrityksen vastuuhenkilöllä on merkittäviä verojäämiä tai ulosottovelkoja.

Rekisterissä olevat suomalaiset liiketoimintakiellon kiertäjät ovat vain jäävuoren huippu, sillä monissa yrityksissä vastuuhenkilöt ovat vain nimellisesti virolaisia, vaikka suomalaiset pyörittävät toimintaa ja keräävät voitot.

Helsingin Sanomien tilaaman haun mukaan Viron kaupparekisterissä on jo 2850 suomalaisten kokonaan tai osittain omistamaa yritystä.

Suurin osa suomalaisten virolaisyrityksistä ilmoittaa päätoimialakseen tukku- tai vähittäiskaupan tai kiinteistöalan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme