Mainos
Mainos

HS: Suomalaiset vastustavat mielipidekyselyjen rajoittamista

Enemmistön mielestä mielipidemittauksilla ei ole vaikutusta heidän äänestyskäyttäytymiseensä.

Yli puolet äänestysikäisistä vastustaa vaaleihin ja äänestämiseen liittyvien kannatusmittausten julkistamiskieltoa ennen presidentinvaaleja ja europarlamenttivaaleja, selviää Taloustutkimuksen Helsingin Sanomille tekemästä kyselystä.

Valtaosa kyselyyn vastanneita on sitä mieltä, ettei mielipidemittauksilla ole lainkaan vaikutusta heidän äänestyskäyttäytymiseensä. Asiaa kysyttiin vajaalta tuhannelta suomalaiselta tällä viikolla.

Tutkimuksen taustalla on oikeusministeriön vaalijohtajan Arto Jääskeläisen vaatimus rajoittaa mielipidetiedustelujen julkistamista noin kuukautta ennen vaaleja. Jääskeläisen käsityksen mukaan mielipidemittaukset ohjaavat äänestäjiä liikaa. Hän uskoo, että äänestäjät menevät helposti voittajien kelkkaan eli katsovat ketä kannattaa äänestää, ettei ääni mene hukkaan.

(MTV3-HS)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot