Mainos
Mainos

HS: Suomalaista tekniikkaa yritetty käyttää joukkotuhoaseisiin

Suomalaista tekniikkaa on yritetty käyttää joukkotuhoaseiden rakentamiseen, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Suojelupoliisin (Supo) mukaan vuosittain tulee ilmi joitakin tapauksia, joissa Suomesta on yritetty hankkia niin sanottuja kaksikäyttötuotteita joukkotuhoaseita varten.

Kaksikäyttötuotteet ovat tuotteita, joita voidaan tavallisen tarkoituksensa ohella käyttää joukkotuhoaseisiin. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi tietynlaiset pumput, tietokoneohjelmistot ja työkoneet.

- Voi olla tilanteita, joissa yritys ei edes tiedä, että heidän tuotettaan voidaan käyttää kaksikäyttötuotteena, sanoo Supon ylitarkastaja Martin Westerlund Helsingin Sanomissa.

Supon mukaan tapauksiin on onnistuttu puuttumaan ajoissa ja tuotteiden joutuminen vääriin käsiin estämään. Tuotteiden määränpäänä olisi ollut muun muassa Iran, Syyria ja Pakistan.

Helsingin Sanomien mukaan Tulli tutkii parhaillaan kansainvälistä rikosepäilyä, joka liittyy joukkotuhoaseiden leviämiseen ja niin sanottuun kaksikäyttötuotteeseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme