Mainos
Mainos

HS: Suomeen suunnitellaan keskusvalvomoa

Suomeen kaavaillaan valvomoa, josta voitaisiin tarkkailla keskitetysti kaikkia yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja. Valvomosta seurattaisiin tietoverkkoja, sähkön- ja vedenjakelua, pelastustehtäviä ja tietoturvahyökkäyksiä.

Hanketta johtava valtiovarainministeriö haluaisi valvomon seurannan alle myös tärkeimpiä yrityksiä, esimerkiksi sähkö- ja teleyhtiöitä.

Helsingin Sanomat kertoo, että tarkoituksena ei olisi perustaa uutta keskusta, vaan kaikkien alojen seuranta keskitettäisiin johonkin jo olemassa olevista valvomoista. Tällainen voisi ministeriön mukaan olla esimerkiksi valtioneuvoston tilannekeskus.

Tällä hetkellä valtakunnanlaajuisten toimintojen seuranta on hajautettuna eri viranomaisille. Suomessa on myös useita päällekkäisiä järjestelmiä esimerkiksi tietoturvauhkien tarkkailuun.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot