Mainos
Mainos

HS: Suomeen tullut kurdi käännytettiin pika-avioliitosta huolimatta – lakimies ihmeissään

Viikko sitten perjantaina suomalainen 25-vuotias nainen ja 18-vuotias Iranin kurdi viettivät häitään Hämeenlinnan maistraatissa. Tämän viikon maanantaina kurdimies ja hänen äitinsä olivat jo matkalla Teheraniin käännytyksen jälkeen. Tapauksesta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Naimisiin mennyt mies tuli pari vuotta sitten Suomeen. Hän haki turvapaikkaa äitinsä kanssa.

Mies äiteineen käännytettiin siitä huolimatta, että hän meni perjantaina naimisiin suomalaisnaisen kanssa.

Kaksikkoa turvapaikka-asiassa avustanut lakimies Mikael Karttunen sanoi Helsingin Sanomille käännytyksen tulleen ”puun takaa”.

Hallinto-oikeus oli jo aiemmin hylännyt miehen ja tämän äidin turvapaikka-anomuksen. Asia on nyt korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Se oli ilmoittanut kuitenkin jo keväällä poliisille, ettei aio antaa käännytykseen täytäntöönpanokieltoa.

Hallinto-oikeuden käännytyksen mahdollistava päätös ja naimisiinmenon vuoksi tehty oleskelulupahakemus kilpailivat keskenään.

Maanantaina korkein hallinto-oikeus ilmoitti kuitenkin uudelleen, ettei käännytyksen täytäntöönpanokieltoa tule.

Suomalaisnainen on kertonut menneensä naimisiin rakkaudesta, vaikka ymmärtääkin, että pika-avioliitto turvapaikanhakijan kanssa herättää kysymyksiä. HS:lle vaimonsa kautta viestinyt mies kertoi toivovansa viisumia, jolla pääsisi takaisin Suomeen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme