Mainos
Mainos

HS: Suomen hävittäjiä Islantiin

Suomi aikoo osallistua Pohjoismaiden yhteiseen ilmavalvontaan sotilasliitto Natoon kuuluvassa Islannissa, kertoo Helsingin Sanomat.

Norjan entinen ulkoministeri Thorvald Stoltenberg ehdotti vuonna 2009, että Pohjoismaat valvoisivat yhdessä Islannin ilmatilaa. Tuolloin Suomi tyrmäsi ehdotuksen, mutta nyt jo kuolleeksi luultu hanke on edennyt nopeasti.

Kolmessa vuodessa pohjoismainen puolustusyhteistyö on edennyt paljon. Lisäksi Nato pitää nykyään alueellista puolustusyhteistyötä säästökeinona.

Helsingin Sanomien mukaan Suomi osallistuisi vuosittain Islannin ilmatilan valvontaan neljällä hävittäjällä kolmen viikon ajan.

Ulkoministeriön poliittisen osaston päällikkö Kirsti Kauppi sanoo lehdessä, että päätöksiä Pohjoismaiden operaatiosta Islannissa voidaan tehdä tämän vuoden kuluessa.

Islanti tarvitsee apua ilmatilansa valvonnassa, koska sillä ei ole omaa armeijaa ja Yhdysvallat on sulkenut tukikohtansa maassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme