Mainos
Mainos

HS: Suurin osa Suomen prostituoiduista Tšekeistä

Helsingin poliisin arvion mukaan noin 40 prosenttia Helsingin prostituoiduista tulee Tšekistä, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan osuus on vastaava koko Suomessa ja on pysynyt tasaisena.

Helsingissä työskentelee poliisin arvion mukaan päivittäin yhteensä 100–200 prostituoitua. Tšekkiprostuoitujen lisäksi alalla toimii suomalaisia ja muiden maiden kansalaisia. Virolaisten ja afrikkalaisten määrä on poliisin arvion mukaan vähentynyt, mutta romanialaisten määrä kasvaa.

Poliisi arvioi, ettei tšekkiprostituoitujen toiminnassa vaikuta olevan paritustoimintaa. Ulkomaisia yrittäjiä uskotaan houkuttelevan Suomeen paremmat ansaintamahdollisuudet.

Valtaosa seksikaupasta tapahtuu nykyään netin kautta. Jonkin verran prostituutiota esiintyy thaihierontapaikoissa, ravintoloissa ja kadulla. Katuprostituutio on Suomessa taas vähäistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme