Mainos
Mainos

HS: Talvivaaran lähivedet toistuvasti päästökuorman alla

Talvivaaran kaivoksen lähivedet ovat kärsineet toistuvasti metallipitoisista vesipäästöistä, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan ikäviä yllätyksiä on tullut ensimmäisestä toimintavuodesta lähtien.

Lehden tekemässä selvityksessä on tutkittu Talvivaaran teettämiä ympäristötarkkailuraportteja vuosilta 2008-2012 ja verrattu niitä Suomen ympäristökeskuksen (Syke) tekemään arvioon ympäristön kantokyvystä. Selvityksessä tutkittiin määrät kahdeksasta eri metallista.

Selvityksen mukaan vesistä on mitattu rajuimpia, yli sata kertaa luonnon sietokyvyn ylittäviä metallipitoisuuksia ainakin viisi kertaa kaivoksen toiminnan aikana. Pienempiä kantokyvyn ylityksiä on useita kymmeniä.

Syken mukaan levien ja kasvien kasvu hidastuu, jos luontoon pääsee jatkuvasti metallipitoisia vesiä. Tämä vaikuttaa lopulta siihen, että esimerkiksi kalojen määrä vähenee.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot