Mainos
Mainos

HS: Tuhannet eläkeläiset jäivät ilman takuueläkettä

Tuhannet eläkeläiset jäivät ilman maaliskuun alussa voimaan tullutta takuueläkettä, kertoo Helsingin Sanomat. Uudistus nosti erityisesti pelkästään kansaneläkkeen varassa elävien tulot 500 eurosta 687,74 euroon.

Moni eläkeläinen on kuitenkin joutunut pärjäämään pienemmällä eläkkeellä ja kokonaan ilman takuueläkettä on jäänyt muutamat tuhannet eläkeläiset.

Kielteisen päätöksen suurin syy on ollut vanhuuseläkkeen varhentaminen. Eläke jää pienemmäksi, jos on jäänyt eläkkeelle ennen varsinaista eläkettä. Takuueläkkeen säätänyt eduskunta ei halunnut kannustaa ihmisiä eläkkeelle ennen aikojaan, joten samaa sääntöä sovellettiin takuueläkkeeseen.

Kelan arvion mukaan vielä 20 000 ihmisellä on oikeus takuueläkkeeseen.

Eläkettä voi hakea kirjallisesti, suullisesti tai nettihakemuksella. Takuueläkettä on jo hakenut runsaat 106 000 eläkeläistä. 93 000 henkilöä on saanut takuueläkkeen, kun pari tuhatta hakemusta on vielä käsittelemättä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot