Mainos
Mainos

HS: Tuhansilla päivähoitolapsilla vanhempi kotona

Valtiosihteeri Raimo Sailaksen mukaan yhteiskunnalla ei ole varaa tarjota subjektiivista päivähoito-oikeutta kaikille lapsille.

Päivähoito

Joka kymmenennen kunnallisessa päivähoidossa olevan lapsen vanhemmista ainakin toinen on kotona päivisin. Vanhemmat ovat kotona esimerkiksi vanhempain- tai hoitovapaalla, työttöminä tai vuorotteluvapaalla.

Subjektiivinen päivähoito-oikeus takaa kaikille alle kouluikäisille lapsille kunnallisen päivähoitopaikan.

Helsingin Sanomien mukaan sosiaali- ja terveysministeriö sekä Kuntaliitto aikovat nyt selvittää kymmenen ison kaupungin ja kunnan päivähoitolasten vanhempien kotonaoloa. Samalla kysytään kuntien mielipidettä subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoittamisesta.

Valtiosihteeri Raimo Sailas on vaatinut tämän oikeuden rajoittamista, sillä hänen mielestään siihen ei ole enää varaa. Kunnalliseen päivähoitoon kului lähes 2 miljardia euroa vuonna 2002.

Sailaksen mielestä nykyjärjestelmä heikentää vanhempien vastuuta lapsista ja sekoittaa yksilön ja yhteiskunnan välistä vastuuta.

Eräät vanhemmat ovat lakiin vedoten alkaneet kysellä kunnallista hoitoa lapsilleen myös viikonlopuiksi, koska haluaisivat viettää vapaa-aikaansa ilman lapsia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme