Mainos
Mainos

HS: Tupakan tuontikiintiö Virosta säilymässä ennallaan

Suomi neuvottelee parhaillaan mahdollisuudesta säilyttää tupakan tuontikiintiö matkustajaliikenteessä ennallaan vielä Viron EU-jäsenyyden jälkeenkin.

-Neuvottelut ovat pitkällä. Käytännössä näin tulee käymään, neuvotteleva virkamies Leo Parkkonen valtiovarainministeriöstä sanoo Helsingin Sanomissa.

Suomi pelkää, että valtion vuotuiset tupakkaverotulot saattaisivat romahtaa jopa puoleen nykyisestä 600 miljoonasta eurosta, kun Viro liittyy EU:n jäseneksi ensi vuonna. Tuolloin matkustajakiintiöt poistuvat EU:n sisäisestä liikenteestä.

Tullirajan poistuessa tupakan tuontia ei pystytä enää valvomaan, ja valtio pelkääkin, että tupakkaa tuotaisiin oman tarpeen ohella myös myyntiin.

Virossa tupakka maksaa noin kolmanneksen siitä mitä Suomessa. Suomen lisäksi myös muut Viron naapurimaat kuten Saksa ja Itävalta neuvottelevat oikeudesta säilyttää kiintiöt nykyisellään veromenetysten ja markkinahäiriöiden ehkäisemiseksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme