Mainos
Mainos

HS: Turun puukotusten pääepäillyn passi ja henkilöllisyyspaperit löytyivät Saksan Dortmundista

Turun puukotusten pääepäillyn Abderrahman Bouananen passi ja henkilöllisyystodistus ovat löytyneet Saksasta Dortmundin kaupungin viranomaisten hallusta, kertoo Helsingin Sanomat. Saksalaisen Nordwest Zeitungen -lehden toimittaja kertoo HS:lle, että asiakirjat toimitetaan Suomen poliisille.

HS:n mukaan passi ja henkilöpaperit päätyivät turvapaikanhakijoiden asioita hoitavan keskuksen viranomaisille Bramschen kunnassa 29. huhtikuuta 2016. Lehden mukaan tämä on myös tällä tietoa yksi viimeisimmistä varmoista havainnoista Bouananesta Saksassa.

Passi ja henkilötodistus varmistavat Bouananen henkilöllisyyden ja kansalaisuuden sekä helpottivat suomalaisviranomaisten asiointia Marokon viranomaisen kanssa.

Viikonloppuna keskusrikospoliisi kertoi pääepäillyn henkilöllisyyden varmistuneen. 22-vuotias marokkolaismies esiintyi aiemmin nimellä Abderrahman Mechkah ja ilmoitti viranomaisille syntyneensä 1998, kun hän oikeasti on syntynyt lokakuussa 1994.

Turussa perjantaina 18. elokuuta tapahtuneessa iskussa kuoli kaksi ja haavoittui kahdeksan uhria.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme