Mainos
Mainos

HS: Uusi ydinvoima jakaa kansan

Uuden ydinvoiman kannattajia ja vastustajia näyttää edelleen olevan yhtä paljon. Tämä käy ilmi Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämästä mielipidetiedustelusta.

Tutkimuksessa viidettä ydinvoimalaa kannatti tai "jossain määrin" kannatti yhteensä 48 prosenttia kyselyyn vastanneista. Ydinvoimaa taas vastusti tai "jossain määrin" vastusti 47 prosenttia. Epätietoisia oli neljä prosenttia vastanneista.

Vastustajien osuus oli pysynyt samana kuin vuosi sitten tehdyssä kyselyssä, samoin täysin myönteisten kannattajien. Sen sijaan "jossain määrin" ydinvoimaa kannattavien osuus näyttää hieman laskeneen viime vuodesta. Gallup pitää mahdollisena, että kannattajista on jonkin verran siirrytty epätietoisten joukkoon.

Tutkimusta varten haastateltiin puhelimitse joulukuun puolivälissä runsasta 2000 henkilöä. Tutkimustulosten virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme