Mainos
Mainos

HS: Vain kaksi piispaa kannattaa homoparien siunausta

Suomen piispoista ainoastaan kaksi sanoo suoraan kannattavansa homoparien siunausta, kertoo Helsingin Sanomat. Lehti kysyi Suomen yhdeksältä piispalta heidän kantaansa. Siunausta kannattivat Helsingin Irja Askola ja Espoon Mikko Heikka.

Arkkipiispa Kari Mäkinen on jo aiemmin sanonut, että kirkon henkilökunnalle pitäisi saada sitovat ohjeet koskien rekisteröidyn parisuhteen rukoustilaisuutta. Hän totesi maanantai-iltana Ylen A-studiossa pitävänsä tärkeänä, että kirkolliskokous hyväksyy ohjeet rukouksesta homoparien puolesta.

Lehden mukaan rukoilun kannalla ovat myös Oulun Samuel Salmi ja Porvoon Björn Vikström. Muut piispat eivät halunneet vastata lehden kyselyyn.

Viikko sitten esitetty Ylen Ajankohtaisen kakkosen homoilta käynnisti joukkopaon kirkosta. Eroa kirkosta -sivuston tiedottaja kertoi STT:lle illalla, että kirkosta on eronnut ohjelman jälkeen lähes 25 000 ihmistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme