Mainos
Mainos

HS: Vanhusten vaikea saada hoitoa mielenterveysongelmiinsa

Vanhusten on muita ihmisiä vaikeampi saada hoitoa mielenterveysongelmiinsa. Tilastojen mukaan yli 65-vuotiaat käyttävät selvästi vähemmän mielenterveyspalveluita muuhun väestöön nähden.

Vanhusten mahdollisuudet saada hoitoa mielenterveysongelmiinsa ovat selvästi heikommat kuin muiden ikäryhmien.

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan suurista kaupungeista heikoin tilanne on Espoossa ja Oulussa. Niissä yli 65-vuotiaiden käyntimäärät mielenterveyspalveluissa ovat yli kymmenen kertaa pienemmät kuin esimerkiksi Vantaalla ja Helsingissä.

Lääketilastojen mukaan yli 65-vuotiaat käyttävät selvästi enemmän mielialalääkkeitä kuin muut ikäryhmät. Mielenterveyspalveluja vanhukset käyttävät selvästi muita vähemmän.

-Perusmielenterveyspalvelut eivät näytä ulottuvan vanhusväestöön, toteaa professori Jouko Lönnqvist tänään Helsingin Sanomissa.

Erityisen vaikea mielenterveysongelmaisten vanhusten tilanne on pienillä paikkakunnilla, joissa erityispalveluita on vaikea saada. Niinpä hoito saatetaan korvata masennuslääkkeillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot