Mainos
Mainos

HS: Vasta 37. lastensuojeluilmoitus toi avun

Vantaalaisella lastensuojelun sosiaalityöntekijällä oli viime vuonna keskimäärin 93 avohuollon asiakasta, kertoo Helsingin Sanomat. Helsingissä vastaava luku oli 53.

Suureen lastensuojeluilmoitusten määrään vaikuttaa osittain se, että Vantaalla poliisi ja muut viranomaiset tekevät lastensuojeluilmoituksen matalalla kynnyksellä.

HS kertoo 9-vuotiaasta vantaalaistytöstä ja hänen veljestään, joista on isän mukaan tehty yhteensä 37 lastensuojeluilmoitusta muun muassa koulun ja naapureiden toimesta. Lasten lähihuoltajana toimiva äiti kärsii alkoholiongelmasta.

Isä kertoo HS:ssä, että lapset on lukuisia kertoja viety isän luo. Sijoituksen päätyttyä äiti on lähihuoltajan oikeudelle hakenut lapset.

Tällä hetkellä lapset on sijoitettu isän toivomuksesta ulkopuoliseen sijaisperheeseen, jotta he eivät päätyisi taas takaisin äidin luo.

Isä on tehnyt lastensuojelun toiminnasta kantelun hallinto-oikeuteen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme