Mainos
Mainos

HS: Vauva sai syövyttävää ainetta myös Tampereella

Vastasyntyneelle vauvalle annettiin vahingossa syövyttävää ainetta Tampereella tämän vuoden alussa, kertoo Helsingin Sanomat. Tapaus on samanlainen kuin Espoon Jorvissa vasta paljastunut onnettomuus, missä kolme vastasyntynyttä sai syövyttävää ainetta sokeriliuoksen sijaan hoitajan sekoitettua vahingossa samanlaiset pullot toisiinsa.

Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa kokenut hoitaja oli erehtynyt samanlaisista pulloista ja antanut vauvalle vahingossa desinfiointiainetta. Tapaus huomattiin heti. Vauva vietiin tarkkailtavaksi, ja vammoilta onneksi vältyttiin. Sairaala kertoo, että pakkaukset vaihdettiin välittömästi erinäköisiksi ja sijoitettiin kauas toisistaan.

Tampereen tapaus ei johtanut syytteisiin, toisin kuin Espoossa. Jorvissa vauvat joutuivat tehohoitoon, ja yksi sai hengenvaarallisia vammoja. Yhtä hoitajaa syytetään törkeästä vammantuottamuksesta ja kahta kätilöä vammantuottamuksesta tapauksen johdosta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme