Mainos
Mainos

HS: Väyrysellä ja Soinilla kova kisa kakkospaikasta

Kokoomuksen Sauli Niinistö on edelleen ylivoimainen suosikki Suomen seuraavaksi presidentiksi, selviää Helsingin Sanomien gallupista.

Niinistöä äänestäisi presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 43 prosenttia vastaajista, mikä on pari prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisessä HS-gallupissa viime kuun lopussa.

Kakkospaikasta presidenttipelissä taistelevat kiivaimmin perussuomalaisten Timo Soini ja keskustan Paavo Väyrynen. Soinin kannatus on 11 ja Väyrysen 9 prosenttia. SDP:n Paavo Lipposelle ja vihreiden Pekka Haavistolle mittaus antoi kuuden prosentin kannatuksen. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki sai viiden, RKP:n Eva Biaudet neljän ja kristillisdemokraattien Sari Essayah kahden prosentin kannatuksen.

HS:n TNS Gallupilla teettämään kyselyyn vastasi lähes 2000 ihmistä. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä. Mittauksessa on otettu huomioon ne, jotka eivät osanneet tai halunneet sanoa kantaansa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme