Mainos
Mainos

HS: Venäjälle matkustavien viisumikäytäntöjä ei ole tiukennettu

Venäjällä levinnyt tieto siitä, että maahan matkustavien viisumikäytännöt olisivat tiukentuneet eivät pidä viisumeja myöntävän matkatoimiston mukaan paikkaansa.

Venäjä ei ole kiristänyt viisumikäytäntöjä maahan matkustaville turisteille ja liikemiehille, sanoo palvelujohtaja Maria Mäki viisumeja välittävästä helsinkiläisestä Lähialuematkat-matkatoimistosta Helsingin Sanomien haastattelussa.

Venäläinen sanomalehti kertoi, että Venäjän viranomaiset alkaisivat vaatia maahan matkustavilta mm. tarkkoja tietoja heidän matkareitistään ja mahdollisista venäläisistä isännistä.

Lehti käytti lähteenään Venäjän matkanjärjestäjien järjestön varajohtajan kommentteja.

Lähialuematkojen palvelujohtaja uskoo, että, että kysymyksessä on Venäjän maahanmuuttoviranomaisten käyttöön ottamaan uuteen lomakkeeseen liittyvä väärinkäsitys.

Uuden lomakkeen täyttävät Venäjällä esimerkiksi työn tai perhesuhteiden vuoksi jo oleskelevat ja Venäjällä uutta tai jatkoviisumia hakevat ulkomaalaiset.

Lomake ei koske Helsingin Sanomien tietojen mukaan ulkomailla Venäjän-viisumia hakevia turisteja.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme