Mainos
Mainos

HS: Venäläislapset eivät erotu huostaanotoissa

Venäläistaustaiset lapset eivät nouse esiin kotimaisen lastensuojelun tilastoissa, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Lehti pohjaa tietonsa arvioihin, joita on saatu Helsingin, Vantaan, Lappeenrannan ja Kouvolan viranomaisilta. Koko maan kattavia tilastoja ei ole mahdollista koota, sillä lastensuojelussa ei kirjata ylös asiakkaiden kansalaisuutta tai äidinkieltä.

Esimerkiksi Helsingissä oli viime vuonna huostaan otettuna arviolta muutama kymmenen alle 18-vuotiasta venäjänkielistä. Perhekeskustoiminnan päällikkö Riitta Vartio arvioi lehdessä, ettei heitä ole suhteellisesti enempää kuin muitakaan huostaan otettuja.

Venäläistaustaisten perheiden osuus ei nouse lastensuojelussa esiin myöskään lähellä rajaa sijaitsevissa Kaakkois-Suomen kaupungeissa.

Suomessa on yhteensä 10 500 lasta, joiden äidinkieli on venäjä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot