Mainos
Mainos

HS: Verovilppi yleisintä Helsingissä ja Turussa – kahdesta toimialasta eniten ilmoituksia

Verohallinnolle on tullut alkuvuoden aikana verovilppi-ilmoituksia etenkin palvelukaupan ja rakennusalan yrityksistä, uutisoi Helsingin Sanomat.

Lehden haastatteleman tarkastuspäällikkö Heimo Säkkinen kertoo, että vihjeitä tuli paljon kauneudenhoito- ja siivousalan yrityksistä. Tyypillisimmät vinkkaukset liittyivät kuitin antamatta jättämiseen tai pimeisiin maksuihin.

– Ravintola-alalla tulee paljon vihjeitä siitä, että liikkeen kassa on auki koko ajan. Tällöin herää epäilys, ettei myyntiä ilmoiteta verotukseen, Säkkinen lisää.

Helsingin Sanomien mukaan kaupungista eniten ilmoituksia tehtiin asukaslukuun verrattuna Helsingissä ja Turussa.

Vinkkejä annettiin tammi-elokuussa yhteensä 7116 kappaletta. Kymmenestä suurimmasta tarkempaan käsittelyyn päätyy noin 15 prosenttia vihjeen kohteeksi joutuneista yrityksistä.

Sosiaalisessa mediassa on kannettu huolta siitä, että vinkkejä tehtäisiin toisinaan yksityishenkilöistä kiusaamistarkoituksessa.

– Näin ei ole juurikaan tapahtunut, Säkkinen toteaa Helsingin Sanomille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme