Mainos
Mainos

HS: Vihreiden Anni Sinnemäki pyrkii Helsingin kakkospomoksi

Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Anni Sinnemäki (vihr) pyrkii Helsingin kaupunkisuunnittelusta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi, uutisoi Helsingin Sanomat.

Hän haastaa apulaiskaupunginjohtajan vaalissa vuodesta 2008 tehtävää hoitaneen Hannu Penttilän (sd). Penttilä on demareiden ehdokas tehtävään myös vastedes.

Aiemmin myös Osmo Soininvaara (vihr) on ilmoittanut hakevansa tehtävään. Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Soininvaara sanoi HS:lle, ettei hän jätä nyt hakemustaan.

Sinnemäki toimi vihreiden puheenjohtajana ja työministerinä kesäkuusta 2009 kesäkuuhun 2011. Vihreiden eduskuntaryhmää hän johti huhtikuusta 2007 kesäkuuhun 2009.

Sinnemäki on koulutukseltaan humanististen tieteiden kandidaatti eikä hänellä ole ansioita kaupunkisuunnittelusta, toteaa HS. Hän ei ole esimerkiksi toiminut päivääkään kaupunkisuunnittelusta vastaavassa lautakunnassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme